Chocolate chip-muffins
Maria Carlsson
Maria Carlsson

Chocolate chip-muffins

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4.75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2.25 dl mjölk
  • 0.75 dl neutral olja
  • 2.5 dl chokladknappar

Beskrivning

    Portioner: 15 muffins
    Ugn: 220 grader
    Tid: 45 min (25 min förberedelse, 17-20 min i ugn)

    1. Sätt ugnen på 220 grader och lägg ut 15 muffinsformar på en plåt
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke
    3. Vispa ihop ägg, farinsocker och strösocker i en annan bunke
    4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten
    5. Tillsätt mjölk och olja
    6. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet
    7. Rör ner chokladen
    8. Grädda mitt i ugnen i 220 grader i 5 min
    9. Sänk ugnen till 180 grader och grädda ytterligare 12-15 min. Känn med provsticka om de är klara

    Recept från: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2016/02/26/chocolate-chip-muffins/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.