Rör sedan ihop det med äggsmeten. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Smält smöret i en kastrull och bryt ner den mörka chokladen till en jämn smet. Koka i 1 timme och 30 minuter, burken ska vara täckt med vatten hela tiden. Häll i en form med bakplåtspapper (20x30cm) och grädda mitt i ugnen i 20 min
En vuxenkaka kan man säga medsmak av mörk choklad och minten. Jag tänkte att ni ska få recept på en riktig goding till kaka, en kladdig, ”chokladig” sak med läcker minttouch
Tänk att ibland har man bara ett sådant begär efter choklad, som ni kanske förstår så föredrar jag kladdigabrownies eller kanske en chokladmousse framför en ren chokladkaka
Anledningen till att den fick vila längre än planerat var faktiskt för att den blev ännu bättre och kladdigare än jag trodde att den skulle bli, men den behövde helt enkelt någr timmar i kylen för att sätta sig ordentligt och få den där chokladfudgekonsistensen jag älskar så mycket
Jättegoda att servera med en klick vispad grädde och bär - t ex röda vinbär (har en galet stor buske i trädgården fullt med röda och stora bär – perfekt att använda till efterrätter
Marängsmörkräm eller vispad grädde smaksattmedespressopulver till servering. Nu föredrar ju jag iof för det mesta just brownies men när jag är sjuk så är det obligatoriskt med en bit brownie
Kladdiga cheesecake browniesmed Cloetta Center. Dessa kakor blev gudomligt goda & ja framför allt inte LCHF som jag för det mesta lever och lagar/bakar efter, men det har ni nog redan förstått
Chokladbrowniesmedsmak av lime och turkisk peppar blev det och den föll oss båda i smaken. Skönt med en extra ledig dag mitt i veckan och just denna onsdagen har ägnats åt lite olika välbehövliga sysslor i hemmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.