Kanelgifflar
Helena Toftling
Helena Toftling

Kanelgifflar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Briochebullar
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl kall mjölk
  • 225 g kallt smör
  • 50 g extra smör att bre på vid utkavling
  • socker
  • kanel

Beskrivning

    1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och jäst. Rör om tills jästen har löst sig.

    2. Blanda sakta ner de torra ingredienserna och kör i matberedare i ca 5 minuter. Öka hastigheten och kör 15 minuter till.

    3. Fortsätt vispa och klicka i smöret lite i taget. När smöret löst upp sig så låt degen jäsa i minst 1,5-2 timmar, eller över natten i kylskåp.

    4. Kavla ut degen (tillsätt ev lite mer mjöl, den får ej vara klibbig så den fastnar på bakbordet) och bre på rumsvarmt smör, strö över socker och kanel.

    5. Rulla ihop till en rulle, skär i små bitar. Sätt bullbiten upp istället för att lägga den ner som man gör i vanliga fall när man bakar kanelbullar.

    6. Sätt ugnen på 225 grader.

    7. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

    8. Gör sedan sockerlag. Koka upp vatten och sockret. Låt sockret lösa upp sig. Pensla på sockerlösningen på bullarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.