1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och jäst. Rör om tills jästen har löst sig.
2. Blanda sakta ner de torra ingredienserna och kör i matberedare i ca 5 minuter. Öka hastigheten och kör 15 minuter till.
3. Fortsätt vispa och klicka i smöret lite i taget. När smöret löst upp sig så låt degen jäsa i minst 1,5-2 timmar, eller över natten i kylskåp.
4. Kavla ut degen (tillsätt ev lite mer mjöl, den får ej vara klibbig så den fastnar på bakbordet) och bre på rumsvarmt smör, strö över socker och kanel.
5. Rulla ihop till en rulle, skär i små bitar. Sätt bullbiten upp istället för att lägga den ner som man gör i vanliga fall när man bakar kanelbullar.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
8. Gör sedan sockerlag. Koka upp vatten och sockret. Låt sockret lösa upp sig. Pensla på sockerlösningen på bullarna.
I snöstormen så bjuder vi på lite kanelgifflar och en kopp kaffe. Jösses som det snöar här i fjällen just nu, det bara fullständigt öser ner och man ser inte många meter framför sej, på det så blåser det ganska hårt och strömmen kommer och far hela tiden
Precis som förra gången åt vi köpt kladdkaka och kanelgifflar. Efter vår första längre resa med båten gav jag er värdefulla och uppskattade tips på hur man kan tänka och göra med maten ombord
Kanelgifflar till kaffet. Hösttur med båten. Solen på väg att gå ner. Båtsäsongen lider mot sitt slut. Temperaturen sjunker, vädret blir sämre och det blir mindre och mindre mysigt att vara ute på sjön
Fikatajm efter lite lek med kanelgifflar, vindruvor, glass & dricka. Helgen har gått i rasande fart. Ändå känns det som om vi varit borta mer än 3 dagar
Förr när jag var en riktig snaskfia kunde jag äta upp en hel påse med kanelgifflarna utan problem. Lovade ju er ett inlägg där jag skulle skriva om nyheterna från Pågen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.