Kanelbullevåfflor Dante Zia
catrineyngbro
catrineyngbro

Kanelbullevåfflor Dante Zia

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  • 8 PORTIONER
  • 1 färdig pizzadegsrulle
  • Fyllning
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • Tillbehör
  • vaniljglass
  • valfri sylt, t ex hallonsylt

Beskrivning

    SÅ LAGAR DU

    Börja med att göra fyllningen. Tvätta händerna och jobba därefter ihop smör, socker och kanel till en jämn smet. Förvara i rumstemperatur om du inte använder den direkt. Ställer du in det i kylen blir det för hårt och då är det svårt att bre ut smeten på degen!
    Rulla ut degen. Bred på ett jämnt lager av fyllningen på hela degen. Rulla ihop och dela i åtta lika stora bitar = 8 kanelbullar.
    Värm på ett våffeljärn. Lägg en kanelbulle på varje våffeljärnsplatta och stäng locket. Grädda i ca 3 minuter.
    Låt kanelbullevåfflorna svalna lite och servera sedan med t ex vaniljglass och sylt. Klart! Nu kan du njuta av världens kanske godaste life hack. Smaklig måltid!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.