Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Köttfärspaj går att variera i det oändliga genom att variera färs, kryddor och grönsaker. Det är bara fantasin och matgästernas behov och tycke som sätter gränser. Genom att använda vegetarisk färs som tex quorn eller soyafärs kan pajen göras vegetarisk. Vill man ha en vegansk paj måste man ha ett annat pajskal. Toppingen kan vara med eller utan äggstanning.
  •  
  • Pajskal
  • 2 ägg. Separerade, vitorna för sig, gulorna för sig
  • 1 kryddmått ättika eller salt
  • 60 g färskost naturell eller smaksatt
  • 1 1/2 tsk paprikapulver (uteslut om färskosten är smaksatt)
  • Fyllning
  • Grund
  • Smör eller olja att steka i
  • 500 g valfri färs
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • Grönsaker, baljväxter. Välj fritt och kombinera 2 eller flera. Tänk på att minska mängden om du väljer flera alt. Fyllningen ska vara i proportion till pajskalet.
  • 200 g champinjoner
  • 1 paprika
  • 1 burk majs
  • 1 huvud broccoli
  • 1 bit purjolök (ersätter delvis eller helt den gula löken))
  • 1 morot
  • 1 zuccini
  • Oliver
  • Jalapenos
  • Haricots verts
  • Gröna ärtor
  • Bönor
  • Krydderi
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Senapspulver eller dijonsenap
  • Tomatpuré
  • Chilisås
  • Ajvar
  • Sambal Oelec
  • Buljongtärning ( minska på saltet i grundfärsen)
  • Krossade tomater
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Basilika
  • Garnerig
  • Tomater, gärna körsbärstomater i olika färger
  • Färska örter
  • Servering
  • Servera med en god sallad (som också går att variera i det oändliga)

Beskrivning

    Pajskal
    Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt.
    Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn smet, och vänd ner den i äggvitan.
    Tryck ut i pajformen och upp efter kanterna.
    Grädda i 150 -175 grader ca 30 min.
    Platta till när det är varmt och låt svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.