Recept på glutenfria och veganska energibars
www.fria.se
www.fria.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 gram urkärnade dadlar. (blötlägg 10 min om dadlarna är torra)
  • 13 msk nötsmör
  • 11,5 dl glutenfria havregryn
  • 1100 g glutenfri mörk choklad
  • 1 Toppingförslag
  • 1 Hackade nötter
  • 1 Blandade frön
  • 1 Torkade bär
  • 1 FlingsaltMixa dadlarna.
  • 1 Tillsätt nötsmör och havregryn och mixa tillsammans med dadlarna. Lägg i lite mer havregryn om det behövs för konsistensen.
  • 1 Klicka ut degen på bakplåtspapper och platta ut till en rektangel.
  • 1 Ställ i frysen i 10–15 minuter.
  • 1 Ta ut och skär i portionsbitar.
  • 1 Smält chokladen i en skål och doppa barsen precis så mycket eller lite som du vill. Använd tandpetare för mindre kladd.
  • 1 Lägg på bakplåtspapper och toppa.
  • 1 När chokladen har stelnat, slå in barsen i aluminiumfolie och förvara i kyl eller frys, så är du alltid redo för ett snabbt och energiladdat mellis!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.