Kålpudding
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Kålpudding

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g vitkål
  • 2 msk sirap
  • 1 msk soja
  • 300 g färs
  • 1.5 dl kokt ris
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl hackad persilja
  •  
  • Tillbehör
  • 600 g kokt potatis
  • 2 dl lingonsylt
  • 2 dl gurksallad

Beskrivning

    1. Skär kålen i små bitar. Koka den i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja.
    2. Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred på färsen, strö över persiljan och överst resten av kålen.
    4. Ställ in formen i mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda puddingen cirka 45 minuter.
    5. Servera med tillbehören.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.