1. Skär kålen i små bitar. Koka den i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja.
2. Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred på färsen, strö över persiljan och överst resten av kålen.
4. Ställ in formen i mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda puddingen cirka 45 minuter.
5. Servera med tillbehören.
Här kommer köttfärsrätt nummer två, det blev kålpudding. Kålpudding. Värm upp vattnet och smält buljontärningen i vatten och häll över vätskan över kålpuddingen
Kålpudding gör jag inte särskilt ofta här hemma, men nu fick jag äntligen till det. Jag passar på att utnyttja all den vitkål som fanns kvar efter att jag gjort vitkålsgratängen häromsistens
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Premiär för att göra kålpudding med andra ord =). Kålpudding direkt från ugnen - mums =). Kålpudding tillsammans med kokt potatis och hemgjord lingonsylt
Kålpudding. Ställ in kålpuddingen i ugnen igen för de sista minuterna. Kålpudding äter jag då och då men kåldolmar, en annan favorit, åt jag senast när jag var i London och jobbade 1998
Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.