Joannas kladdis
Klara Palm
Klara Palm

Joannas kladdis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 paket förkokta svarta bönor (ca 290 g)
  • 10 st urkärnade färska dadlar
  • 2 st ägg
  • 1 dl kallpressad kokosolja (går att ersätta med annan olja eller smör)
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad (minst 70 %)
  • 3-4 msk agavesirap (eller valfri sötning)
  • Havssalt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna. Mixa detta till en jämn smet.

    3. Smält chokladen och vispa olja, ägg och choklad i en skål. Rör ner kakao, agavesirap, vaniljpulver, bakpulver och lite havssalt. Tillsätt därefter bön- och dadelblandningen. Blanda till en jämn smet.

    4. Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö eventuellt lite havssalt över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 12-25 min beroende på ugn och önskad konsistens (mer tryffel- eller kakaktig). Låt kakan svalna innan du provsmakar!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.