Ägg- och avokadoknäcke. Ägg- och avokadoknäcke. Idag vill jag tipsa om ett mellis som mättat mig denna vecka, perfekt att ta med till jobbet och slänga i sig för att orka hela dagen
Dottern multitaskar. ). Jag köpte lever för andra gången i mitt liv igår, och nu är leverlådan i ugnen. Iom att jag inte ville göra en lika stor sats som senast, så sparade jag ca 200g av levern för att steka leverbiffar
Tidigare i veckan fick jag ett mejl av Matilda som ville göra en utmaning. Jag tyckte det lät jätteku. Det gick till så att vi valde tre olika ingredienser som vi fick ha i en dessert/kaka (eller något annat sött)
Oavsett om ni firar Valborg inom- eller utomhus så är en picnic obligatorisk. 4-6 port. Salladen håller sig 2-3 dagar i kylen. 4-6 port 8 dl kokta kikärter (2 burkar), avsköljda
Våra kroppar är fortfarande skapade för att vi ska samla, odla och jaga vår mat precis som våra förfärder gjorde - och inte för att äta livsmedel som innehåller tillsatta E-ämnen, stabiliseringsmedel och som håller i flera år
Det gav mig idén att försöka göra en egen – aningen mildare – men icke desto mindre lika spännande version av den här utmaningen för alla de där ute (jag har träffat många
Vi hade sista kalaset idag - barnkalaset. Tips - blanda ströbröd och kokos för att bröda formen. Lager 1 - Hallonsylt. Lager 2 + fodring innan jag la på marsipan - krämgrädde (=vaniljkräm blandat med vispad grädde)
Fick bli lite småmumsigheter i skidbacken i lördags. gjorde två små picknickmackor som var supergoda. Mysigt till mellis, lättare kvällsmat eller drinktugg också
Och då pratar vi inte om fläskfilén eller kotletten, utan det ska vara annorlunda styckningsdelar som inte använts på länge i restaurang-och hemmaköken
En bra start på den här utmaningen alltså. Kort sagt handlar den om en ung kvinna som bestämmer sig för att under ett år laga alla 500 recept i en viss kokbok Det kanske inte låter så spännande, men det var en ganska bra feel-good-film. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock i 6-8 minuter
Jag valde att göra en indisk linsgryta som kallas Dahl och det blev lyckat. Även 4a åringen gillade det, särskilt då jag berättade att man använde brödet som sked och åt grytan med det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.