Biscotti di Prato
Klara Palm
Klara Palm

Biscotti di Prato

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g sötmandel, skållad och rostad
  • 500 g vetemjöl
  • 500 g socker
  • 4 ägg
  • Salt
  • Lite vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk anisfrön
  • Smör
  • 1 ägg

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 120 grader.

    2. Stöt mandeln och blanda den med mjöl, socker, ägg och en nypa salt. Smaksätt med vaniljsocker, citronskal och anis.

    3. Kavla ut degen till ca 2 cm tjocka rullar och lägg dessa på en plåt. Vispa upp ägget med en aning socker och pensla rullarna med blandningen.

    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min (det är snarare en fråga om torkning än om gräddning).

    5. Skär rullarna i tumstjocka skivor och grädda dessa i ytterligare ca 15 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.