Mikaelas rotfruktslasagne
Klara Palm
Klara Palm

Mikaelas rotfruktslasagne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 förpackningar kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 300 g rotselleri
  • 300 g palsternacka
  • 200 g morötter
  • 6 dl crème fraiche
  • 2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 18 st lasagneplattor
  • 100 g riven ost
  • 3 tsk salt
  • 1,5 tsk peppar
  • Olja till formen

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader C

    2. Skölj bönorna och låt dem rinna av.

    3. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv rotselleri, palsternacka och morot.

    4. Blanda bönor, rotfrukter, vitlök, crème fraiche, krossad tomat, rosmarin, timjan, salt och peppar i en stor bunke.

    5. Varva lasagneplattor och bönröra i en smord långpanna (ca 30x40 cm) eller två smorda formar (ca 20x25 cm). Avsluta med bönröra och toppa med osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.