Hash browns
Favoritmaten
Favoritmaten

Hash browns

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg små – medelstora potatisar
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • ¼ tsk cayenne (valfritt)
  • Gräslök eller persilja
  • ¼ kopp ”ketchup”

Beskrivning

    Lägg potatisen i en ångkokare över en kastrull med kokande vatten. Täck med lock och ånga i 5 minuter. Ta bort och svalna helt. Förvärm ugnen till 200° C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Riv potatisen och lägg dem i en skål tillsammans med paprika, vitlökspulver, lökpulver och cayenne. Blanda väl. Häll ¼ cup av potatisblandningen i plåten, tryck ner tills den är ca ½ tum tjock i önskad form.
    Grädda hash brownsen i 10 min på ena sidan, vänd sedan försiktigt dem med en platt spatel. Fortsätt tillaga i 15-20 min eller tills potatisen är mjuk och skarp på toppen.
    Servera med ketchup och njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.