Mud pie med choklad
Favoritmaten
Favoritmaten

Mud pie med choklad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 225 g torkade aprikoser
  • 1 tsk mald kanel
  • 50 g kakaosmör
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 vaniljstång, hackad i bitar
  • 50 g kakaopulver plus 1 msk
  • 1 dl honung plus 3 msk
  • 200 g cashewnötter

Beskrivning

    Blötlägg nötsorterna i kallt vatten i separata skålar, flera timmar. Häll bort vattnet och låt nötterna rinna av, blanda dem inte. Hacka 125 g av hasselnötterna i en matbredare. Tillsätt 150 g av aprikoserna samt kanel och kör tills blandningen börjar gå ihop. Vänd ner den i en rund form med löstagbar botten, tryck ut blandningen ordentligt med ett skedblad så att den också täcker sidorna. Ställ den i kylskåp. Lägg kakaosmöret i en liten, värmetålig skål och smält det i kokhett vattenbad i en större skål. Kör cashewnötter, mandelmjölk, vaniljstång, kakaopulver och 1 dl honung till en helt slät massa i matbredaren, skrapa ner från kanterna med jämna mellanrum. Tillsätt det smälta kakaosmöret och blanda smeten. Skrapa ner i formen och bred den jämn, ställ formen i frysen i 30 min så att pajen hinner stelna. Hacka resterande hasselnötter och aprikoser. Strö hacket över pajen. Mixa resten av kakaopulvret med 3 msk honung och droppa över pajen inför serveringen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.