Idag startade jag morgonen med en Chiapudding med smak av hallon och mynta. Ett perfekt nyttigt frukost alternativ som man står sig på länge och är enkelt att variera med massa olika smaksättningar
-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Blanda ihop med sockerlagen. Vipsa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och vispa lite till, blanda med bärmoset
Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta medmynta och citron samt fetaost
Smula marängflagor över, dekorera gärna med ett blad mynta eller citronmeliss och kanske halloncoulis (hallonpuré du sparat men inte har lika mycket sockerlag i som till sorbeten)
Så fräsch och goda med kombinationen av både myntan och citronen. Hade sedan länge bokat in den tillsammans med några av mina vänner men de kunde inte riktigt lika tidigt som mig så jag tjuvstartade lite tillsammans med några av mina tidigare jobbarkompisar
Denna röra har jag gjort tidigare med basilika. Mynta passade precis lika bra i, kanske ännu bättre. Stek i smör/raps olja på medeltemperatur tills den stelnat
Så jag gjorde en bakelse på mynta och dekorerade med de sista jordgubbarna. För er som undrar kan jag meddela att alla mina recept är mina egna om inte annat anges
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.