GÖR SÅ HÄR:
Hallonpannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp de frysta hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaft och strösocker. Tillsätt grädden
och låt det koka upp.
Sila bort alla kärnor och häll över hallonsmeten i en
kanna. Tillsätt röd hushållsfärg och rör ner gelatinet. Blanda väl och ställ det åt sidan.
Lakritspannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med muscovadosocker och saltlakritspulver. Tillsätt svart hushållsfärg. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i gelatinet. Blanda väl och häll över lakritssmeten i en kanna.
Häll lite lakritssmet i varje skål eller glas som du vill servera pannacottan i. Ställ dem i frysen i 15–20 min. Häll på lika mycket av hallonsmeten och ställ återigen skålarna
i frysen i 15–20 min, eller tills smeten har stelnat. Repetera tills du har fått två lager var av lakrits och hallon.
Förvara pannacottorna i kylskåp. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 15 min före servering.
Garnera desserten med färska hallon, saltlakritsströssel och lite florsocker.
Nu börjar jag verkligen att längta efter våren. Varje årstid har sin charm men våren är magisk. När knopparna slår ut, fåglarna kvittrar och människor blir gladare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.