Hallon-
cabo56
cabo56

Hallon-

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Hallonpannacotta
  • 2 ½ gelatinblad
  • 200 g frysta lhallon
  • ½ citron, saften
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 –4 droppar röd hushållsfärg
  • Saltlakritspannacotta
  • 2 ½ gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl mörkt muscovadosocker
  • 1 ½ msk saltlakritspulver
  • 5 –6 droppar svart hushållsfärg
  • Garnering
  • färska hallon

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR:
    Hallonpannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp de frysta hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaft och strösocker. Tillsätt grädden
    och låt det koka upp.
    Sila bort alla kärnor och häll över hallonsmeten i en
    kanna. Tillsätt röd hushållsfärg och rör ner gelatinet. Blanda väl och ställ det åt sidan.
    Lakritspannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med muscovadosocker och saltlakritspulver. Tillsätt svart hushållsfärg. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i gelatinet. Blanda väl och häll över lakritssmeten i en kanna.
    Häll lite lakritssmet i varje skål eller glas som du vill servera pannacottan i. Ställ dem i frysen i 15–20 min. Häll på lika mycket av hallonsmeten och ställ åter­igen skålarna
    i frysen i 15–20 min, eller tills smeten har stelnat. Repetera tills du har fått två lager var av lakrits och hallon.
    Förvara pannacottorna i kylskåp. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 15 min före servering.
    Garnera desserten med färska hallon, saltlakritsströssel och lite florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.