150 g
glutenfria havregryn/boveteflingor/hirsflingor (blanda fritt)
35 g
riven kokos
1,5 msk
kakao
1 krm
salt
30 g
honung
50 g
olivolja
20 g
koncentrerad äppeljuice
50 g
vatten eller äggvita
Hacka gärna ned 1 dl mandlar eller nötter om du tål det.
Beskrivning
Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i alla blöta ingredienser och blanda väl. Strö ut jämnt på en plåt och låt torka i ugnen 40+40 minuter (rör om vid halvtid). Addera rostade kokosflingor och frystorkade bär när granolan är klar eller servera med färska bär.
Mandel, mandelmjöl, rå kakao, fikon och dadlar köper jag från Råvarubutiken, chiamjölet hittar du hos Immun eller Bravara, och resten i vanliga livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker
Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler
Min hemmagjord glutenfria granola– inga mått utan allt efter lite magkänsla. Så var helg igen. Härligt. Och att äta en god, härlig frukost i lugn och ro är verkligen det bästa sättet att starta helgen på
Avnjut granolamed tex mandelmjölk. Värm vatten med kokosolja och honung tills kokosoljan har smällt. God glutenfri granola är inte fel att äta till frukost eller ha på brunch-bordet
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.