Fylld auborgine
studentskansskafferi
studentskansskafferi

Fylld auborgine

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner fylld auborgine
  • 2 st aubergine
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt finkrossade tomater
  • Svartpeppar
  •  
  • Stekning
  • Rapsolja

Beskrivning

    Hacka lök och stek i olja tills de mjuknar. Tillsätt färsen och stek lite till. Pressa i vitlök och krydda med svartpeppar och eventuellt andra kryddor.
    Rör om och häll i vattnet.
    Låt köttfärssåsen puttra en stund, ca 15 min.

    Värm ugnen till 200°. Lägg auberginerna med skalsidan nedåt i en ugnsform.
    Pressa auberginköttet med en gaffel och gör plats för färsen. Fördela köttfärssåsen jämnt.
    Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.

    Servera med t ex ris/bulgur eller couscos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.