Portioner: 12 frallor
Ugn: 200 grader
Tid: 2 h (30 min förberedelse, 1 h 15 min jäsa, 15 min I ugn)
1. Smält smöret och blanda ner mjölken. Låt svalna till 37 grader
2. Smula ner jästen i en bunke
3. Häll smör- och mjölkblandningen på jästen och rör om till det inte är några klumpar kvar
4. Tillsätt i honung, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl
5. Blanda tills det nästan är en deg
6. Tillsätt salt
7. Blanda till en deg
8. Jäs i 45 min
9. Dela upp degen i 12 frallor
10. Jäs i 30 min
11. Sätt på ugnen på 200 grader
12. Pensla med honung blandat med vatten och strö på lite havregryn
13. Baka i mitten av ugnen i 15 min
Rör ihop kvargen medhavregrynenoch tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Rör ut lite honungmed några matskedar vatten i en mugg och pensla frallornamed blandningen. Dela korvarna i bitar och forma till frallor som läggs på plåtar med bakplåtspapper
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Dela medhonung. Rör ner honungoch salt. Tillsätt havregrynsblandningen+resten av mjölken som är varm(kontrollera så det ej blir för varmt degspad) och rör om tills jästen löst sig
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Härligt saftiga frallor till soppan, frukosten eller varför inte picknicken. Brödet blir saftigt och gott av den långa knådningen och känns lite extra nyttigt med alla goda frön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.