Frallor med honung och havregryn
Maria Carlsson
Maria Carlsson

Frallor med honung och havregryn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 3 msk honung
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl
  • Honung, vatten och havregryn till topping

Beskrivning

    Portioner: 12 frallor
    Ugn: 200 grader
    Tid: 2 h (30 min förberedelse, 1 h 15 min jäsa, 15 min I ugn)

    1. Smält smöret och blanda ner mjölken. Låt svalna till 37 grader
    2. Smula ner jästen i en bunke
    3. Häll smör- och mjölkblandningen på jästen och rör om till det inte är några klumpar kvar
    4. Tillsätt i honung, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl
    5. Blanda tills det nästan är en deg
    6. Tillsätt salt
    7. Blanda till en deg
    8. Jäs i 45 min
    9. Dela upp degen i 12 frallor
    10. Jäs i 30 min
    11. Sätt på ugnen på 200 grader
    12. Pensla med honung blandat med vatten och strö på lite havregryn
    13. Baka i mitten av ugnen i 15 min

    Recept från: https://mittkok.expressen.se/recept/frukostbrod-med-honung-och-havre/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.