Fireball Eggnog
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Fireball Eggnog

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3.5 dl mjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 st vaniljstång
  • 3 st ägg, delade
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.75 dl Fireball
  • Till servering
  • 1 nypa malen kanel till garnering

Beskrivning

    1. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna. Lägg även i stången. (Tillsätt också en kanelstång om du vill ha alkoholfri toddy). Värm försiktigt gräddmjölken tills den börjar koka. Ta bort från värmen och låt stå någon timme.

    2. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Rör ned gräddmjölken och smaka av med Fireball. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten. (Den kan stå i upp till 3 dagar.)

    3. Plocka ur vaniljstången (och kanelstången).

    4. Vispa äggvitorna styva i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner äggvitorna i krämen. Häll upp i glas, gärna kylda, och garnera med malen kanel.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.