1. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna. Lägg även i stången. (Tillsätt också en kanelstång om du vill ha alkoholfri toddy). Värm försiktigt gräddmjölken tills den börjar koka. Ta bort från värmen och låt stå någon timme.
2. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Rör ned gräddmjölken och smaka av med Fireball. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten. (Den kan stå i upp till 3 dagar.)
3. Plocka ur vaniljstången (och kanelstången).
4. Vispa äggvitorna styva i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner äggvitorna i krämen. Häll upp i glas, gärna kylda, och garnera med malen kanel.
Koka en sockerlag av vatten och socker. Låt svalna. Skär tunna strimlor av apelsinens skal. Blanda sockerlagen, vinet och alla övriga ingredienser utom mandeln
Glögg i all ära – men ibland blir drinkmyset bäst med klirrande isbitar och glas på fot. Här kommer tips om en drink som passar perfekt inför julen och kan anpassas till både barn och vuxna
Efter att för några år sedan ha sett ett antal gamla julfilmer av skiftande kvalitet blev vi så inspirerade av eggnog att det var dags att experimentera lite och göra en egen
Separera gulor och vitor. Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret
Den här eggnogen till exempel är precis lika god nu efter jul som den är i december. ) Eggnog är ju en riktigt julklassiker och finns det någon amerikansk julfilm där de inte går och sippar eggnog på någon julfest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.