1. First you have to clean the dried lentils and you do so by boiling them for a few minutes.
2. Throw away the water and clean the lentils before putting them back in the pot and add new water.
2. Chop the onion, garlic and parsley and put in the cooking pot together with oil, tomato juice, salt, peppar, knorr and rinsed lentils.
3. Bring to boil under lid. Lower the heat and let boil for 10-15 minutes.
4. Add more water and boil for another 10-15 minutes.
5. Keep track on the water level because you might need more water if the sauce is not loose enough and then you might end up burning the pot. And the opposite.. If there is too much water just boil it longer without lid until the consistency is soup-sausy!
5. Let cool and serve with bread and maybe a slice of feta and raw onion. Great as a side dish to fish.
Det är ju det som är så spännande med mat - oändliga möjligheter. Jag kallar dem Frozen greek yoghurt breakfast bark, för jag kan bannemig inte komma på ett bra svenskt ord
Det är en kristen ortodox högtid idag som på vissa ställen i Grekland firas i flera dagar, men som vi - i alla fall med min familj i Aten - endast firar idag
Det är självklart gjort med helt vanliga ingredienser - det vill säga ingredienser som är och innehåller till exempel laktos, gluten, ägg, socker och smör
2-4 lagerblad. Lägg linserna i vatten och låt koka upp, när det fått ett uppkok , byt vatten. Skala ock skär moroten i skivor, riv löken, skala vitlöksklyftorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.