Churros är en delikatess som brukar vara ett stående inslag i alla food trucks och marknadsstånd runtom i USA. De påminner lite om munkar i smaken och med sin krispiga yta och milda vaniljsmak så kan de ju inte annat än smaka underbart gott och så dippen sen, DIPPEN! Den är helt underbar med smak av mörk choklad och krämig grädde, en win win kombination helt enkelt!
Receptet kommer från bloggen Foxy folksy och är skrivet av bloggaren Bebs vars stora intresse i livet är matlagning och resor. Dessa churros är inspirerade av ett barndomsrecept som hennes mamma brukade laga och vi på myTaste är så glada för att få ta del av detta, mums!
Gör så här:
1) I en kastrull, kombinera mjölk, vatten, socker, salt och smör ihop, och koka sedan över medium värme. Ta bort från värme när det börjar koka.
2) Rör i mjölet och blanda.
3) Lägg degen i en skål och låt svalna i 3-5 minuter.
4) Förbered chokladen i en skål och värm i micron tills den smält., värm i 10 sekunder och tills chokladen smälts.
5) Tillsätt ägg och vaniljextrakt till degen och slå det med en visp, eller använd en elektrisk mixer.
6) Överför degen till en spritspåse med en stor 4 eller 5-stjärnig spets.
7) Värm olja i en djup gryta över medium värme. När oljan är varm, kläm ut 10 cm och klipp av degen med sax. Fritera 5-6 bitar åt gången.
8) Fritera i 2-3 minuter tills de är gyllenbruna. Avlägsna från oljan och rulla eller strö churrosen med socker-kanelblandningen.
9) Servera medan det är varmt tillsammans med choklad dippen.
Tillagningstid: Ca 25 minuter
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/homemade-churros-with-chocolate-dip-sauce-130268178.html
Dessa saftiga och inte alltför söta muffins med hallon och vit choklad bakade jag till kontoret förra månaden efter en förfrågan och de blev riktigt bra
Enklast är godast. Kladdkakemuffins med hackad choklad. Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev
Ibland är det skönt att få göra en lite enklare tårta men ack så god, bara för att ta med som fikabröd till makens ena arbetskamrat när vi hälsade på i söndags
Ja ni förstår ju att detta kan ju inte bli annat än sött och vansinnigt gott och därför delar jag självklart med mig av detta recept som är perfekt att ha i kylväskan på picknicken eller till stranden och jag lovar att detta går garanterat hem hos sötsugna barn
Det är alltså en tårta med bottnar av banankaka som varvats med ett lager färska hallon och ett lager mosade jordgubbar med grädde och toppats med vispad grädde, färska jordgubbar, körsbär och smält choklad
Dekorera med florsocker, bär/frukt, riven choklad, grädde, citronmeliss/mynta. Det är en larvigt enkel efterrätt, med ingredienser man alltid kan ha hemma
Frukt och bär i massor, gratinerade med kokosmousse, vit choklad och kokoschips. Ett alldeles förträffligt sätt att få i sig en rejäl portion av de där rekommenderade mängderna frukt och grönsaker som Livsmedelsverket förespråkar
Jag har svårt att tänka mig att man kan baka något enklare än detta. Tänkte att jag hade tillräkligt med kakor och godis med mig från resan att bjuda på men sen ändrade jag mig i sista stund och ville baka något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.