Easy Caramel Apple Cheesecake
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Easy Caramel Apple Cheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://www.lifeloveandsugar.com/easy-caramel-apple-cheesecake/
  • För Graham Cracker Crust
  • 2 1/4 koppar ( 302 g ) grahamssmulor
  • 3 msk ( 39g ) socker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 kopp ( 112g ) saltat smör, smält
  • För Cinnamon Cheesecake Fyllningen
  • 24 uns ( 678 g ) färskost, rumstemperatur
  • 1 kopp ( 207 g ) socker
  • 3 msk ( 24g ) universalmjöl
  • 3/4 kopp ( 173g ) gräddfil, rumstemperatur
  • 1 1/2 msk vaniljextrakt
  • 1 tsk mald kanel
  • 3 stora ägg, rumstempererade
  • Till Caramel Apple Topping
  • 2 stora äpplen, hackade
  • 1/4 kopp ( 56g ) ljust farinsocker, packat
  • 1 tsk mald kanel
  • 1/8 tsk mald muskotnöt
  • strö över citronsaft
  • 1/2 kopp (120 ml) kolasås
  • Till kanelvispad grädde
  • 1/2 kopp (120 ml) kraftig vispgrädde, kall
  • 1/4 kopp ( 29 g ) strösocker
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1/4 tsk mald kanel

Beskrivning

    Gör skorpan

    Värm ugnen till 325°F (163°C). Smörj en 9×13 form.
    Blanda ingredienserna till skorpan i en liten skål. Tryck ut blandningen i botten av den förberedda pannan.
    Grädda skorpan i 10 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna.

    Gör fyllningen
    Sänk ugnstemperaturen till 300°F (148°C).
    Blanda färskost, socker och mjöl i en stor skål på låg hastighet tills det är väl helt blandat och slätt. Se till att använda låg hastighet för att minska mängden luft som tillsätts smeten, vilket kan orsaka sprickor. Skrapa ner skålens sidor.
    Tillsätt gräddfil, vaniljextrakt och kanel och blanda på låg hastighet tills det är väl blandat.
    Tillsätt äggen ett i taget, blanda långsamt för att kombinera. Skrapa ner sidorna av skålen efter behov för att se till att allt är väl kombinerat.
    Häll smeten i pannan med skorpan och fördela jämnt.

    Grädda cheesecaken i 30 minuter.
    Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i ugnen med luckan stängd i 20 minuter.
    Knäck ugnsluckan, med cheesecaken inuti, i 15 minuter. Denna långsamma nedkylningsprocess hjälper till att förhindra att cheesecaken spricker.
    Ställ cheesecaken i kylen för att svalna helt, 3-4 timmar.

    Gör toppingen
    Tillsätt hackade äpplen, farinsocker, kanel, muskotnöt och citronsaft i en kastrull. Rör ihop tills äpplena är väl belagda.
    Koka äpplena på medelvärme tills de är mjuka, ca 10 minuter.
    Låt äpplena svalna en minut och fördela sedan jämnt över den avsvalnade cheesecaken.
    Ringla kolasåsen över toppen av cheesecaken.

    Gör vispad grädde
    Om du vill servera cheesecaken med den vispade grädden, tillsätt den tunga vispgrädden, strösockret, vaniljextraktet och kanelen i en stor mixerskål och vispa på hög hastighet tills det bildas styva toppar.
    Servera med cheesecakeskivorna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.