Caramel Apple Cheesecake Blondie Trifle
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Caramel Apple Cheesecake Blondie Trifle

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://www.lifeloveandsugar.com/caramel-apple-cheesecake-blondie-trifle/
  • Cinnamon Blondie
  • 1 kopp ( 224g ) osaltat smör
  • 2 koppar ( 288g ) farinsocker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2 ägg
  • 2 koppar ( 260g ) allroundmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk salt
  • Äppelfyllning
  • 5 1/4 koppar ( 720 g ) tärnade äpplen (ca 4 stora äpplen)
  • 6 msk ( 126g ) ljust farinsocker, packat
  • 2 tsk mald kanel
  • 1/4 tsk mald muskotnöt
  • Strö över citronsaft
  • 6 msk vatten
  • Caramel Cheesecake
  • 16 oz ( 452 g ) färskost, rumstemperatur
  • 1/2 kopp ( 113g ) farinsocker, förpackat
  • 1 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1 1/4 koppar (300 ml) kolasås
  • 1 1/4 koppar (300 ml) kraftig vispgrädde, kall
  • 1/2 kopp ( 58g ) strösocker
  • Kanelvispad grädde
  • 1 1/4 koppar (300 ml) kraftig vispgrädde, kall
  • 1/2 kopp ( 58g ) strösocker
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Ytterligare
  • 1/2 kopp (120 ml) kolasås , plus mer för att ringla på toppen

Beskrivning

    1. Värm ugnen till 350°F (176°C) och klä en 9×13-panna med bakplåtspapper eller aluminiumfolie, med tillräckligt mycket stickning över sidorna så att du kan använda den för att ta bort stängerna från pannan senare.

    2. För att göra blondiebasen, smält smöret i en mikrovågssäker skål och överför sedan till en mixerskål.

    3. Tillsätt farinsockret och vispa ihop.

    4. Tillsätt vaniljextraktet och äggen och vispa tills det är väl blandat.

    5. I en annan skål, kombinera mjöl, bakpulver, kanel och salt.

    6. Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och blanda tills det blandas.

    7. Fördela smeten jämnt i den förberedda pannan. Grädda i 18-20 minuter, eller tills kanterna är lätt bruna.

    8. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Använd bakplåtspappret för att ta bort blondin från pannan och skär den i bitar.

    9. För att göra äppelfyllningen, tillsätt äpplena, farinsocker, kanel, muskotnöt, citronsaft och vatten i en stor kastrull. Rör ihop tills äpplena är väl belagda.

    10. Koka äpplena på medelvärme tills de är ömtåliga, ca 15-20 minuter. Häll äpplena i en annan skål och ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

    11. För att göra cheesecakefyllningen, tillsätt färskosten och farinsockret i en stor mixerskål och blanda tills det är väl blandat och slätt.

    12. Tillsätt vaniljextraktet och kolasåsen och blanda tills det är väl blandat. Avsätta.

    13. Tillsätt den tunga vispgrädden och strösockret i en annan skål för att göra den vispade grädden. Vispa på hög hastighet tills det bildas styva toppar.

    14. Vänd cirka 1/3 av den vispade grädden i färskostblandningen tills den blandas.

    15. Tillsätt den återstående vispade grädden till färskostblandningen och vänd ihop tills det blandas. Avsätta.

    16. Lägg till lite mindre än hälften av blondiebitarna i botten av bagatellfatet.

    17. Toppa blondielagret med lite mindre än hälften av de kokta äpplena.

    18. Tillsätt hälften av cheesecakefyllningen och bred ut i ett jämnt lager.

    19. Lägg ungefär en halv kopp kolasås ovanpå cheesecakefyllningen.

    20. Upprepa ytterligare ett lager blondiebitar, äpplen (reservera lite för att dekorera toppen med) och resterande cheesecakefyllning.

    21. För att göra den vispade grädden till toppen av bagatellen, tillsätt den tunga vispgrädden, strösocker, kanel och vaniljextrakt i en stor mixerskål. Vispa på hög hastighet tills det bildas styva toppar.

    22. Pipa virvlar av den vispade grädden ovanpå. Använd resterande äpplen och ytterligare kolasås för att dekorera toppen av bagatellen.

    23. Kyl bagatell tills den ska serveras. Jag tycker om att låta det hela stelna några timmar innan servering. Trifle är godast när den förvaras väl övertäckt i kylen och äts inom 3-4 dagar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.