Creme brulee
Helena Toftling
Helena Toftling

Creme brulee

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 7 st äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk råsocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

    3. Rör ihop äggulor med socker. Blanda med gräddmjölken.

    4. Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar.

    5. Ställ formarna i vattenbad i ugnen tills de blivit fasta i konsistensen, ca 40 minuter. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Hit kan förberedas, låt då svalna och förvara i kylen.

    6. Vid servering: Strö råsocker över brûléerna och bränn av med en brännare. Alternativt sätt ugnen på 250°C, grill. Strö över råsocker och ställ in brûléerna i översta delen av ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, men passa noga så att det inte bränns.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.