Klassisk crème brûlée
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 15 dl vispgrädde
  • 11 dl mjölk
  • 16 äggulor
  • 11 1/4 dl strösocker
  • 11 dl råsocker eller strösockerDela vaniljstången på längden. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull, häll på grädde och mjölk, värm den tills den är ljummen.
  • 1 Vispa äggulor och socker tills sockret smält. Häll äggsmeten i grädden. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin.
  • 1 Sätt ugnen på 100 grader.
  • 1 Häll upp smeten i sex ugnsfasta runda formar. Grädda i ugnen i 45–50 minuter, de är färdiga när bruléen stannat.
  • 1 Låt svalna och låt formarna stå i kylen i ett par timmar.
  • 1 Strö över råsocker och bränn av med brännare.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.