11 dl
råsocker eller strösockerDela vaniljstången på längden. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull, häll på grädde och mjölk, värm den tills den är ljummen.
1 Vispa
äggulor och socker tills sockret smält. Häll äggsmeten i grädden. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin.
1 Sätt
ugnen på 100 grader.
1 Häll
upp smeten i sex ugnsfasta runda formar. Grädda i ugnen i 45–50 minuter, de är färdiga när bruléen stannat.
1 Låt
svalna och låt formarna stå i kylen i ett par timmar.
Peach Melba är klassisk dessert som skapades till den australiensiska sopranen Nellie Melbas ära. Peach Melba, Klassisk dessert, Hallon- och Persika dessert, Enkel dessert 30 D
Påskdessert. Citronfromage är en fräsch dessert efter en påskmiddag. Lätt att göra i förväg. Här har jag toppat den med jordgubbar, citronmeliss och ett par chokladägg, men alla bär eller bara lite rivet citronskal är också gott
Ingredienser Portioner. 4 2 ananaser 2 msk smör 1/2 dl mörk rom 1/2 l vaniljglass 1 dl rostad riven kokos 1 krm flingsalt Italiensk maräng 3 dl strösocker 1 dl vatten 4 små äggvitor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.