Claos köttfärssoppa till gränsen på gryta
clao
clao

Claos köttfärssoppa till gränsen på gryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1, 5 chorizokorv (med hög kötthalt)
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 paprikor i olika färger
  • ½ dl tomatpuré
  • 1,5 tsk mortlad kummin
  • 1,5 tsk timjan
  • Salt och peppar
  • 3 msk konc. oxbuljong
  • 1-2 dl rött matlagningsvin
  •  
  • Röra att toppa med
  • 2 dl matyoughurt eller gräddfil
  • Citronjuice zest
  • ½ dl hackad persilja

Beskrivning

    Kärna ur paprikan och hacka dem, löken och vitlöken i smått. Ta bort skinnet från chorizon och skär den mycket smått och bryn den. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den blir smulig.

    Rör ned löken, vitlöken och paprikan. Mortla kryddorna och tillsätt dem och låt fräsa i några minuter. Rör i tomatpurén och vinet och låt fräsa i ytterligare några minuter. Salta och peppra.
    Häll i buljongen och låt allt koka i ca. 45-60 minuter.

    Blanda yoghurt med citronjuice, zest och persilja. Ha en klick över soppan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.