Kärna ur paprikan och hacka dem, löken och vitlöken i smått. Ta bort skinnet från chorizon och skär den mycket smått och bryn den. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den blir smulig.
Rör ned löken, vitlöken och paprikan. Mortla kryddorna och tillsätt dem och låt fräsa i några minuter. Rör i tomatpurén och vinet och låt fräsa i ytterligare några minuter. Salta och peppra.
Häll i buljongen och låt allt koka i ca. 45-60 minuter.
Blanda yoghurt med citronjuice, zest och persilja. Ha en klick över soppan.
Stek en stund till och häll sedan på vatten och fond. Koka några minuter och rör ihop mjöl och grädde till en redning och tillsätt under omrörning i grytan
LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Lägg i en kastrull tillsammans med ingefära, socker, citronskal och hackad vitlök
Tillsätt hackad röd peppar, delade tomater, kräftskal, vin samt vatten så det precis täcker. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
När jag kommit ur mina vanliga rutiner (ja, det händer mig också ibland) så brukar jag ofta gå in på Facebook eller på Instagram och kolla på tjejer som jag ser upp till och blir inspirerad av
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.