Höst

  • 36 Recept
Novembergryta

Novembergryta

Skär köttet i grytbitsstorlek och bryn det i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Hacka löken och bryn den också
Svampsoppa

Svampsoppa

Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken
Lisens svampsoppa

Lisens svampsoppa

1. Hacka svamp och lök. Lägg svampen i en torr panna och låt vätskan koka in. Tillsätt då smöret och fräs svampen på medelvärme tills det ”knäpper” om den
Mustig lövbiffsgryta

Mustig lövbiffsgryta

800 g lövbiff. smör att steka i. 4 msk tomatpuré. 3 dl vatten. 3 msk koncentrerad oxfond. 2 msk kinesisk soja
Mustig köttgryta

Mustig köttgryta

Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Semiflytande getost | Recept från Köket.se

Semiflytande getost | Recept från Köket.se

Värm osten i ugn, 200 grader i 4-5 minuter. Värm samtidigt honungen i kastrull tillsammans med citrusskal och myntablad – viktigt att detta ej börjar koka, ska bara värmas
rödbetsbiffar med fetaost

rödbetsbiffar med fetaost

Till 20 biffar behövs. 5-6 medelstora råa rödbetor. 2 vitlöksklyftor. 2 steklökar. 190 g havregryn. 3 tsk olivolja
Blomkålsmos

Blomkålsmos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 huvud blomkål , 1 stort huvud, alt 2 mindre 2 dl grädde 50 gram smör Köp receptet
Rotfruktschips med smetana och löjrom

Rotfruktschips med smetana och löjrom

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl smetana 80 gram amerikansk löjrom 125 gram Rotfruktschips 1 kruka(or) färsk gräslök Köp receptet

Champinjonsoppa

400 g färska champinjoner. 1 gul lök, liten. 2 msk smör. 1 msk vetemjöl. 8 dl hönsbuljong. 2 dl vispgrädde. 1 tsk salt
Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna
Soppa på gula kantareller och sherry

Soppa på gula kantareller och sherry

Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör. Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter
Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om

Trattkantarellsoppa med ädelost

Jag plockar och plockar, kan inte låta bli de här godingarna. En dag sprang jag på en av grannfruarna i skogen
Filé med kantareller

Filé med kantareller

Förra helgen blandade jag samman filé med bacon, kantareller och lök, det blev så drömgott. För 5-6 personer behöver du ha