Citron & ricottakaka
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Citron & ricottakaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 - 12 bitar
  • 250 g mandel
  • 65 g mjöl
  • 6 eko citroner
  • 225 g mjukt smör
  • 250 g socker
  • 6 ägg, separerade
  • 300 g ricotta

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150 grader.
    Täck en springform (ca 26 cm) med smörat bakplåtspapper.
    Skålla mandel och hacka den ganska fint i matberedare.
    Blanda ner mjölet.
    Riv av skalet från citronerna.
    Vispa zest, smör och socker vitt och luftigt.
    Tillsätt äggulorna en i taget och rör.
    Blanda ner mandelmjölet.
    Rör ut ricottan med saften från citronerna.
    Vispa äggvitorna till en lätt maräng.
    Rör ner ricottan i smeten
    Vänd ned marängen.
    Häll smeten i formen och baka i ugnen i ca 35-40 min. Så stod det i mitt recept, men vid den tidpunkten var det bara en rinnade sörja så jag lät min vara inne säkert 80-90 min.
    Stickan var lite kletig när jag tog ut den men kakan "stannar" likt en omelett när den svalnar.

    Servera med plommonsylt och vispgrädde!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.