Citron- och marängpaj
Helena Toftling
Helena Toftling

Citron- och marängpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • Lemoncurd
  • 2 st citroner, rivet skal av
  • 1 dl citronsaft
  • 3 st äggulor
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • Marängtäcke
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker

Beskrivning

    1. Blanda ihop ingredienserna till bottnen till en smidig deg. låt vila i kylen.

    2. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform, grädda i ca 8 minuter och låt svalna.

    3. Sätt ugnen på 250 grader bara övervärme.

    4. Gör fyllningen: Riv skalet av 2 citroner och pressa ut saften. Vispa samman saften, skal och äggulor. Smält smör och vänd ner sockret och citronblandningen.

    5. Sjud på svag värme tills krämen tjocknat. ställ svalt och låt den kallna och häll i pajskalet.

    6. Marängtäcket: Vispa äggvitorna i en bunke till hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget och vispa till en tjock marängsmet. Fördela smeten jämt över pajen och grädda i ca 3-4 minuter. Håll koll så det inte bränns.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.