Chokladsnittar
Helena Toftling
Helena Toftling

Chokladsnittar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk ljus sirap
  • 400 g mjölkchoklad

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta ihop till en deg.

    2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.

    3. Lägg ut rader med mjölkchokladbitar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.

    4. Rulla ut längderna ca 25 cm långa och lägg dem ovanpå chokladen. Platta till med fingrarna.

    5. Grädda längderna mitt i ugnen i 13-15 minuter. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.