Chokladmousse med Toblerone och Cointreau
carin-52
carin-52

Chokladmousse med Toblerone och Cointreau

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • CATARINA KÖNIG
  • https://www.expressen.se/alltommat/recept/chokladmousse-med-toblerone-och-cointreau/
  • Recept på luftig mousse med Toblerone och apelsinlikör. Tobleronemoussen innehåller gelatin för att hålla stadgan. Den görs kvällen innan och ­vispas bara upp inför servering.
  • 4-6 pers
  • 100 g toblerone
  • 1,5 gelatinblad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5- 1 msk Cointreau
  • 0,75 dl vispgrädde
  • Garnering
  • apelsinskal- finstrimlat
  • toblerone- riven

Beskrivning

    Gör så här
    Grovhacka chokladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
    Koka upp 1 1/2 dl grädde med vaniljpulver i en kastrull. Vispa äggulor och socker fluffigt med elvisp. Häll den varma vaniljgrädden över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Sjud under omrörning till 84°. Ta upp och smält gelatinbladen i smeten. Blanda i chokladen och rör tills den har smält. Tillsätt Cointreau och låt svalna.
    Häll smeten i en bunke och täck med plastfolie. Låt stå i ­kylen i ca 8 tim.
    Häll 3/4 dl grädde i smeten och vispa med elvisp till en fluffig mousse. Spritsa eller skeda upp moussen i glas och ställ dem i kylen tills de ska serveras.
    Garnera moussen med apelsinskal och riven choklad och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.