Efterrätt

Efterrätt

  • 29 Recept
Semifreddo daim och pepparkaka

Semifreddo daim och pepparkaka

Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd ner grädde och daimkross i äggen och vänd till sist ner äggvitan
Cheesecake i glas med rabarber

Cheesecake i glas med rabarber

100 g rabarber 50 g syltsocker (med pektin) 1 msk vatten 2 tsk malen kardemumma. 1Cheesecake8 drömmar (eller digestivekex) 200 g färskost 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker
Klassisk rabarberkräm

Klassisk rabarberkräm

500 g rabarber 3 dl vatten 1-1,5 dl strösocker citronskal, rivet 3-3,5 msk potatismjöl. Serveringmjölk knäckebröd

Polkaparfait

1 hg polkagrisar. 3 äggulor. 1,5 msk florsocker. 3 dl vispgrädde
Äppeltantens smuldegspajer

Äppeltantens smuldegspajer

Äppeltantens smuldeg (grundrecept). 1,5 dl rörsocker 1,5 dl riven kokos 1,5 dl havregryn 2,5 dl vetemjöl 200 g smör, kallt
Stekta kaneläpplen med vaniljglass

Stekta kaneläpplen med vaniljglass

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 dl röda äpplen , ekologiska 2 msk smör 4 msk socker 1 tsk kanel 4 kula(or) vaniljglass Köp receptet Näringsvärde Kcal
Smulpaj med crème anglais

Smulpaj med crème anglais

syrliga äpplen eller rabarber. socker. kanel. kallt smör. vetemjöl. strösocker. bakpulver. salt. vaniljsocker. havregryn
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fryst hallon- och marängtårta

Fryst hallon- och marängtårta

Ingredienser Portioner. 14 bitar Botten 4 äggvitor 1 tsk citronjuice 2 dl strösocker Hallongrädde 3 dl vispgrädde 200 g frysta hallon 1 dl kvarg (10 %) 2 äggulor 1 dl florsocker Garnering 2 lime (skalet) 1 ask färska hallon Lägg till i inköpslistan