Efterrätt

Efterrätt

  • 25 Recept
Äppeltantens smuldegspajer

Äppeltantens smuldegspajer

Äppeltantens smuldeg (grundrecept). 1,5 dl rörsocker 1,5 dl riven kokos 1,5 dl havregryn 2,5 dl vetemjöl 200 g smör, kallt
Stekta kaneläpplen med vaniljglass

Stekta kaneläpplen med vaniljglass

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 dl röda äpplen , ekologiska 2 msk smör 4 msk socker 1 tsk kanel 4 kula(or) vaniljglass Köp receptet Näringsvärde Kcal
Smulpaj med crème anglais

Smulpaj med crème anglais

syrliga äpplen eller rabarber. socker. kanel. kallt smör. vetemjöl. strösocker. bakpulver. salt. vaniljsocker. havregryn
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fryst hallon- och marängtårta

Fryst hallon- och marängtårta

Ingredienser Portioner. 14 bitar Botten 4 äggvitor 1 tsk citronjuice 2 dl strösocker Hallongrädde 3 dl vispgrädde 200 g frysta hallon 1 dl kvarg (10 %) 2 äggulor 1 dl florsocker Garnering 2 lime (skalet) 1 ask färska hallon Lägg till i inköpslistan
Chokladmousse med brownie och kolasås

Chokladmousse med brownie och kolasås

Kolasås1 förp kondenserad mjölk sötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Chocochock muggkaka

Chocochock muggkaka

Gör så här. Lägg smöret i en porslinsmugg som rymmer ca 3 dl. Smält det i mikrovågsugn ca 30 sek. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät smet