Chokladbiskvier i långpanna
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Chokladbiskvier i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 500 g mandelmassa
  • 2 st äggvitor
  • 0.5 dl strösocker
  •  
  • Smörkräm
  • 100 g mjölkchoklad
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  •  
  • Garnering
  • 200 g choklad – jag använder mörk
  • 1 tsk kokos- eller rapsolja

Beskrivning

    Botten:
    Sätt ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.

    Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.

    Grädda ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.

    Vänd upp kakbottnen på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.

    Smörkräm:
    Smält chokladen på låg värme, låt svalna.

    Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen.

    Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen.

    Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.

    Smält ihop choklad med olja och bred den över smörkrämen. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt.

    Låt stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.