Chokladbiskvierilångpanna med möjligheten att göra kakorna hur stora som helst- för att inte tala om att det är otroligt mycket enklare än att göra små- är något som tilltalar oss båda och som vinyligen provat båda två
Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. Men nu gör jag en ny variant, den görs ilångpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
) Chokladbiskvierilångpanna. Jag är väldigt svag för chokladbiskvier, men inte så förtjust i att baka dem tills jag hittade detta recept för några år sedan
Botten500 g mandelmassa 1 dl strösocker 2 äggvitor. 1Hallonmarängsmörkräm6 äggvitor, från stora ägg 3 dl strösocker 2 krm salt 500 g smör, rumsvarmt 2 dl hallonpuré (ca 300 g mixade och silade hallon). 1Dekoration300 g vit choklad 0,5 tsk neutral olja frystorkade hallon
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.