Chicken Tikka Masala
annagl
annagl

Chicken Tikka Masala

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För 4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 bit färsk ingefära (ca 3 cm)
  • smör till pannan
  • 1/2 påse garam masala-mix (à 30 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  •  
  • Raita
  • 1 gurka
  • 1/2 kruka färsk mynta eller 1 tsk torkad mynta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk flytande honung
  •  
  • Till servering
  • Jasminris
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin

Beskrivning

    Börja med raitan. Riv gurkan och grovhacka myntan. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och lite honung.

    Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med gurkmejan och kanelstången. Häll av och blanda ner russinen i riset.

    Dela kycklingfiléerna i rejäla bitar.
    Hacka salladslöken och vitlöken.
    Kärna ur och dela paprikan i bitar.
    Skala och riv ingefäran.
    Hetta upp i en panna med smör och bryn kycklingen lätt i 3-4 minuter på varje sida. Tillsätt grönsakerna och garam masalan och låt fräsa ytterligare 1-2 minuter. Häll på grädde och tomatpuré. Låt puttra ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar.

    Servera kycklingen med det vackra riset och den svalkande raitan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.