Chicken tikka masala 4p
clao
clao

Chicken tikka masala 4p

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst, delade i stora tärningar
  •  
  • Marinad
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller turkisk yoghurt
  • 4 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 msk gara masala
  • ½ msk chilipulver
  • 1 msk salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  •  
  • Sås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 chili, skivad
  • 3 vitlöksklyftor pressad eller riven
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 paprika, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk gara masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpure
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl grädde
  • Servera med koriander och ris

Beskrivning

    Kyckling:
    Blanda marinaden och lägg i de delade kycklingbrösten, låt stå i minst 2h, helst över natten!
    Lägg därefter upp dem på plåt med bakpapper under och rosta i ugnen på 220°c i ca 15-20min
    Lägg därefter i dem i såsen.

    Sås:
    Stek i rapsolja lök, chili, vitlök, paprika och ingefära i några minuter på medelvärme.
    Ha i tomatpurén och stek ca 1 min, ha i kryddor, krossade tomater, vatten, salt socker och peppar,
    Koka i minst 10min på medelvärme, ha i grädde och mixa såsen slät med stavmixer. Låt koka på medelvärme i minst 5min, helst något längre. Servera med ris och färsk koriander.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.