1. Skiva chevréosten i mindre bitar och rulla till bollar.
2. Rulla ostbollarna först i vetemjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och rulla dom till sist i panko.
3. Fritera i rapsolja i en kastrull tills de är gyllenbruna.
4. Dela de kokta rödbetorna i större bitar.
5. Lägg sallad i en djup tallrik, lägg på rödbetor och den friterade chevréosten, strö över valnötter och ringla över valfri mängd honung.
Koka potatisen med skal. Mixa kronärtskockorna med övriga ingredienser till en slät kräm. Servera de stekta laxfilerna medrödbetorna, chèvresalladen, rödbetorna och citronklyftorna
Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
Garnera med rocculablad. Chèvre innehåller bara en låg mängd laktos, och brukar tolererades av personer med laktosintolerans, men fråga personen själv för säkerhets skull
Lägg ut skivorna i en ring med ett par skivor i mitten på en plåt. krydda med salt och nymalen peppar. Lyft över de gratinerade rödbetorna och ät medebumms
Känn efter med en provsticka. Häll av kokvattnet och spola av rödbetornamed kallt vatten. Skiva ev större rödbetormed en legymkniv och lägg i en burk för sig
Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen. Min absoluta rödbetsfavorit är att ugnsrosta dem och servera som en ljummen sallad tillsammans med getost, valnötter och hackad storbladig persilja
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Börja med att diska två stora burkar som du skall ha betorna i. Dra försiktigt upp dom så att rottrådarna blir hela, banka av jorden och vrid av blasten med ett par cm till godo till betan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.