1. Skiva nektarinerna i klyftor och halloumi i skivor.
2. Skär avokadon i skivor och gurkan i halvmånar.
3. Börja med att steka halloumi tills den har fått en gyllenbrun färg.
4. Stek sedan nektarinerna och ringla över honung och flingsalt.
5. Blanda ihop alltsammans och ringla över mer honung.
Servera med yoghurt och toppa med extra solrosfrön.
TIPS! För att få mer mättnadskänsla, koka även bulgur och blanda i salladen.
Servera med de ljumna nektarinerna, karamellsåsen och chokladplattorna. Så jag har alltså sammlat ihop en hel trave med både bilder och recept som ska komma upp på bloggen så småningom
4 Halloumisallad 3 dl bulgur 1 rödlök 2 morötter 1 zucchini 2 msk olivolja salt och svartpeppar 1 tsk timjan 1 msk balsamvinäger ca 300 g halloumiost Citron- och gurkröra 1 gurka 1/2 citron 250 g kvarg (10 %) 1 vitlöksklyfta Till servering 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Varva med halloumi, morotsstavar, sojabönor, gurka, rädisor och matvete. Blanda olivolja med salt och peppar samt färskpressad citronsaft enligt smak och ringla över salladen
Ibland gör vi det enkelt för oss och äter de stekta ostskivorna med bara chiliolja till, precis som Nigella lärde oss att göra en gång i tiden och det är alltid lika gott
Och Martin var fantastisk på att spela alla möjliga instrument med en otrolig inlevelse. Den här gången var det lokala musikskolans elever som hade konsert och dottern var med
En läcker och somrig fruktsallad med fräscha jordgubbar och nektariner tillsammans med honungsmelon-kulor är något som verkligen inte sitter fel en varm sommardag
Stöt alla torkade kryddor i en mortel, klappa in kryddorna i köttet och krydda med salt. Blanda samman alla ingredienser till salsan och smaka av med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.