Cheesecake i glas - 4 port
asa.frodin
asa.frodin

Cheesecake i glas - 4 port

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 8 glutenfria digestivekex
  • 25 g smör
  • 200 g färskost
  • 200 g turkisk/grekisk yoghurt
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • ________
  • Hallonsås
  • 150 g frysta hallon
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk vatten

Beskrivning

    Börja med att koka hallon, florsocker och vatten, så att hallonsåsen hinner svalna. Har du bråttom, ställer du kastrullen i ett vattenbad med kallt vatten, så går det fortare.

    Smält smöret och blanda det med krossade digestivekex. Fördela smulorna i 4 glas.

    Rör ihop färskost, yoghurt, florsocker, vaniljsocker och citronskal. Fördela smeten i de 4 glasen, ovanpå smulorna.

    Kontrollera att hallonsåsen svalnat och häll den överst i glasen straxt innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.