Brownies med jordnötssmör
Helena Toftling
Helena Toftling

Brownies med jordnötssmör

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kaka
  • 120 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mörk choklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 4 st ägg
  • 1 nypa salt
  • Topping
  • 2 dl jordnötssmör med bitar
  • 2 dl florsocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader.

    2. Ta fram en kastrull som rymmer alla ingredienser. Smält smöret, hacka chokladen grovt och låt den smälta i smöret. Rör i sockret.

    3. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i kastrullen. Knäck under tiden i ett ägg i taget och blanda till en slät smet.

    4. Smörj och en form, 20x20 cm, och lägg bakplåtspapper i botten. Bred ut smeten i formen.

    5. Värm jordnötssmöret en liten stund i mikron och blanda det med florsockret. Klicka ut det i formen och dra med en gaffel så du får ett fint marmorerat mönster.

    6. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Använd provsticka i kanten för att se om kakan är genomgräddad, i mitten får den gärna vara lite kladdig.

    7. Låt svalna helt innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.