För tillfället är jag inne i en brownieperiod. Här har jag skapat något jag kallar Paleo Brownie. Paleo Brownie - 4 bitar. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Paleo Brownie - 4 bitar
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag och med stor positiv respons
Idag bakade jag de här super goda fudge brownie cookiesen för typ femte gången den här månaden. Klicka upp smeten i 10 stycken på en plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten i rumstemperatur i ca 30 minuter medan du låter ugnen värmas upp till 175 grader
Att baka glutenfritt bröd tar ingen tid alls - i jämföresle med vanligt bröd som oftast ska jäsa. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Veganska browniesmed lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
Efter att Aline kom känns det som om jag mest har bakat en massa chokladbollar (för att det är så himla enkelt, sjukt gott och går att äta med en hand) och kände att det nu minsann var dags för en gammal browniefavorit
Den är hundra procent glutenfri, och extra gojsig just för att den inte innehåller något mjöl. Och den kommer i form av en browniemed apelsincest och valnötter
Brownies utan mjöl, går det - jovisst. Klä en liten långpanna 20*30 cm med bakplåtspapper. De blir lite kletigare men förvara dom i frysen så funkar det bra
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Servera med hemmagjort jordnötssmör, ricotta och äppleskivor. Jag älskar vanliga scones, men kan man pimpa dem med smaker och samtidigt göra dem nyttigare i form av mindre mängd vitt mjöl och smör, jag då blir det liksom ännu lite bättre
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.