Böntacos med äppelsalsa
Anders Ankner
Anders Ankner

Böntacos med äppelsalsa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk färdigkokta borlottibönor
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 salladslökar (det vita)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 dl vatten
  • 1 grön paprika
  • Äppelsalsa
  • 2 äpplen
  • 4 salladslökar (det gröna)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 jalapeño
  • 1 limefrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelmos
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • tortillabröd

Beskrivning

    Gör så här

    Skölj bönorna ordentligt. Hacka salladslökarna, spara det gröna till senare.
    
Stek bönor och lök i en gryta, riv ned vitlöken.
    Tillsätt chipotlepasta och spiskummin och smaka av med salt.
    
I med vatten och låt koka ihop något.
    Dela paprikan i mindre bitar och vänd ned på slutet.
    
Äppelsalsa
    Skär äpplet i "tändstickor". Tillsätt olivolja, saft och skal från 1 lime, äppelmos och salt. Vänd runt och smaka av.
    Hacka koriander (spara lite till servering), skiva jalapeño och vänd ned det med äpplet samt det gröna från salladslöken, skivad.
    
Dela tomaterna i trevliga bitar.
    Toppa de mjuka bröden med bönröra, tomater, majonnäs och äppelsalsa samt lite koriander, rulla ihop och ät!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.