Pasta Carbonara
Anders Ankner
Anders Ankner

Pasta Carbonara

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Spaghetti Casa Di Luca
  • Pancetta
  • finhackade vitlöksklyftor
  • äggulor
  • Pecorino Romano grovriven
  • 4 msk
  • Extra jungfruolivolja Classico
  • salt
  • svartpeppar

Beskrivning

    Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1 1/2 dl kokvatten.

    Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan.

    Tillsätt vitlöken mot slutet.

    Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2–3 msk avsvalnat pastavatten.

    Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen.

    Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens.

    Smaka av med salt.

    Mal över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol.

    Servera gärna med lite mer pecorino eller parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.