Pasta Alle Vongole
Anders Ankner
Anders Ankner

Pasta Alle Vongole

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg
  • hjärtmusslor eller
  • 1 kg
  • blåmusslor
  • Spaghetti Casa Di Luca
  • 4-5 msk
  • Extra jungfruolivolja Classico
  • röd chili hackad
  • vitlöksklyftor hackade
  • 1 knippe
  • bladpersilja hackad
  • körsbärstomater delade
  • 1 1/2 dl
  • Matlagningsvin Vitt
  • citron skal från
  • salt
  • peppar

Beskrivning

    Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt.

    Täck musslorna med vattnet.

    Rör om då och då.

    Låt stå minst en timme.

    Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.

    Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten.

    Upprepa saltvattenproceduren en gång till.

    Låt stå en timme.

    Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.

    Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.

    Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan.

    Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 min.

    Lägg i musslorna och rör om.

    Slå på vin och lägg på locket och låt koka i ca 2 min, eller tills alla musslorna öppnat sig.

    Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning.

    Riv över citron, smaka av med salt och peppar.

    Strö över resten av persiljan.

    Servera i varma djupa tallrikar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.