Asiatisk biffsallad med krossade jordnötter 4 pers
annie.norberg
annie.norberg

Asiatisk biffsallad med krossade jordnötter 4 pers

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Nudelsallad
  • 100 gram glasnudlar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 st gurka (or)
  • 150 gram sockerärtor
  • 60 gram salladslök (ar)
  • 200 gram morötter
  • 70 gram bladspenat
  • Dressing
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 0,5 kruka(or) mynta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 tsk Honung flytande
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st lime
  • Kött
  • 400 gram entrecôte
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 msk smör
  • Topping
  • 125 gram rostade jordnötter
  • 0,5 kruka(or) mynta
  • 1 st lime

Beskrivning

    Nudelsallad

    1. Koka upp saltat vatten till nudlarna. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg upp i en stor skål.
    2. Skölj alla salladsingredienser.
    3. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.

    Dressing

    1. Skala och riv ingefära och vitlök.
    2. Dra loss myntablad.
    3. Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
    4. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.

    Kött

    1. Salta och peppra köttet.
    2. Stek i en het panna i olja och smör till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du vill ha medium rare.
    3. Låt köttet vila 1 min. Skiva sedan i tunna skivor.
    Topping

    1. Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad. Skär limen i klyftor.
    2. Lägg upp nudelsalladen på ett vackert fat. Toppa med skivat kött, hackade jordnötter, myntablad och limeklyftor. Är och njut.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.