11 röd
chilifrukt, finhackad 1. Riv skalet på lime med zestjärn och pressa saften. Riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda ihop med fisksås och socker. Smaka av med ev mer fisksås, limesaft eller socker. Ställ åt sidan.
12. Koka
nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl och lägg i en stor salladskål.
13. Skala
gurkan och klyv på mitten. Skrapa ur kärnorna och dela en gång till på längden. Skär gurkan sen i tärningar. Skär morot och rättika i tändsticksstavar, strimla sockerärtor samt skiva salladslök. Grovhacka korianderstjälkar men spara bladen. Lägg alla grönsaker förutom korianderbladen i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter.
14. Salta
och peppra ryggbiffen. Stek i en het panna i smör och olja till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du som jag gillar medium rare. Låt köttet vila i några minuter innan du skär i det. Skiva sedan upp och toppa glasnudelsalladen innan servering. Njut!
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Du kan även toppa salladen medjordnötter, sesamfrön eller pinjenötter om så önskas. Något som är otroligt gott, fräscht och smakrikt är en asiatiskbiffsallad
Lägg det skivade köttet på salladsbädden och ringla över dressingen, toppa med sesamfrön. Blanda sallad, rivna morötter, fint hackad salladslök, tomat, gurka, sockerärtor och solroskärnor
Toppa med finhackad koriander, finhackade mandlar eller jordnötter, hela rödpepparkorn och lime. Som ni vet, delar jag ytterst sällan med mig av recept som innehåller kött här på bloggen
Inte supervitkigt med måtten men ca hälften av allt. Sedan är det även superviktigt att skära köttet tvärs i tunna skivor över muskelfibrerna (de är väldigt tydliga så man ser dem lätt) – om man skär köttet längs fibrerna så blir köttet oätligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.