Asiatisk biffsallad med jordnötter – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gr välmarmorerad ryggbiff i skivor 
  • 1250 gr glasnudlar 
  • 110 cm rättika
  • 11 näve sockerärtor 
  • 170 gr babyspenat 
  • 1100 gr jordnötter 
  • 11 kruka koriander
  • 11 kruka mynta 
  • 1 Smör och neutral olja att steka i
  • 13 msk fisksås
  • 1  2 ,5 msk palmsocker eller farinsocker 
  • 11 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • 12 msk riven ingefära 
  • 11 röd chilifrukt, finhackad 1. Riv skalet på lime med zestjärn och pressa saften. Riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda ihop med fisksås och socker. Smaka av med ev mer fisksås, limesaft eller socker. Ställ åt sidan. 
  • 12. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl och lägg i en stor salladskål. 
  • 13. Skala gurkan och klyv på mitten. Skrapa ur kärnorna och dela en gång till på längden. Skär gurkan sen i tärningar. Skär morot och rättika i tändsticksstavar, strimla sockerärtor samt skiva salladslök. Grovhacka korianderstjälkar men spara bladen. Lägg alla grönsaker förutom korianderbladen i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter. 
  • 14. Salta och peppra ryggbiffen. Stek i en het panna i smör och olja till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du som jag gillar medium rare. Låt köttet vila i några minuter innan du skär i det. Skiva sedan upp och toppa glasnudelsalladen innan servering. Njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.