Hildasbakbok

Hildasbakbok

Ninnas dajmtårta

Ninnas dajmtårta

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 3 st ägg 3 dl strösocker 150 gram mandel , eller nötter, malda 1,5 tsk bakpulver Garnering 3 dl vispgrädde 1 burk(ar) clementin(er) 1 st dubbeldaim , (krossad) Köp receptet
Märtas kavring

Märtas kavring

Om man söker efter recept på kavring på datorn så kommer det upp mängder av olika recept som ser helt olika ut
Mammas goda sockerkaka

Mammas goda sockerkaka

Precis lagom till kaffet i kväll, kom mamma med sin alltid lika höga, fina och supergoda sockerkaka. Att baka sockerkaka är inte min starka sida
Vardagskakor

Vardagskakor

I min mammas ärvda gamla kokbok kallas de här kakorna för vardagskakor, vilket jag tycker säger en hel del om hur trevlig vardagen kunde vara förr
Pappas vaniljmuffins

Pappas vaniljmuffins

När min pappa gjorde lumpen för många år sedan så gjorde han det i köket på en båt. Det är lite oklart exakt VAD han gjorde, han har säkert berättat det men jag har glömt det, men det jag minns att han berättade från när jag var liten var att de stekte en MASSA pannkakor och bakade många muffins (vilket verkar vara det som är viktigt i ett barns minne)
Äppelsockerkaka med dinkelmjöl

Äppelsockerkaka med dinkelmjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 ½ liters form. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och sockret poröst
Glutenfri jordgubbstårta med rabarber och mynta

Glutenfri jordgubbstårta med rabarber och mynta

På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
Morotslimpa med linfrö och havregryn

Morotslimpa med linfrö och havregryn

Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten