Det är ett underbart gott, mjukt och saftigt bröd som går utmärkt att rosta. Och så tänker jag "imorgon ska jag köpa/hitta på något", och så står man där dagen efter och hittar inget vettigt i kylen den dagen heller
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokosochmandelspån. För nån vecka sedan skulle vi få en av döttrarnas svärföräldrar på middag, och då passade jag på att dyka på huvudet ned i frysen för att hitta något lämpligt att laga efterrätt av
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Kavla ut - lättast direkt på bakplåtspapper - till runda kakor
Att baka glutenfrittbröd är inte svårt, om du bara har rätt ingredienser. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Låt svalna en stund i formen, stjälp sedan upp den på galler och låt svalna helt under bakduk. Ett snabbt och saftigt bröd med en mustig men frisk smak av äpple
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Låt svalna innan du delar dom på hälften, brer på smör och en härlig skiva av en god ost. Och Njuter av ett saftigt och gott nyttigt bröd, gärna med en kopp te till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.