Smaksätt med soja och några stänk fisksås i ett första steg. Häll på grädde och låt puttra en stund. Smaksätt lite mer med soja och fisksås samt vinäger
sesamfrö och eller ströbröd. Vänd sedan i ett fat med ströbröd, gärna lite saltat och pepprat. Fräs upp lök, lägg efter en liten stund på mangold, efter ytterligare en liten stund hackad tomat - den ska inte bli mosig, bara varm och mjuk
Salt och peppar. salt och peppar. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
Rosévin, morsan och gaspacho en dag som denna. Smaka av med salt och socker. Och god getost till. 1 burk krossade tomater1/2 burk vatten1/2 gul lök1 klyfta vitlök1 kruka koriander1 liten zuccini1/2 dl olivolja1/2 dl vitvinsvinägerlite citron1/2–1 tsk salt nypa socker1 chilli (eller halv, beroende på styrka)+Krutonger, vitt bröd i bitarFinhacka lök och zuccini, pressa vitlöken, grovhacka koriander, blanda ihop med tomat, vinäger, vatten, olja, finhackad chilli, salt och socker
Lagades i helgen då jag och några vänner var i skärgården, Lidö. (den här stod i en timme) Fräs hackad lök och vitlök i olja, häll på tomat, salt och socker och låt skjuda under lock
Börja med att steka fläsket och därefter steker du med kycklingen. När kycklingen fått färg, ta med zuccini och stek vidare tills den har fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.